Podsjećamo da je u tijeku natječaj za dodjelu stipendija Općine Čepin za školsku godinu 2018./2019. Prijave se mogu predati do zaključno 17. listopada 2018. godine.

Za školsku godinu 2018./2019. Općina Čepin dodijelit će ukupno 29 stipendija:
- 5 stipendija učenicima srednjih škola,
- 5 stipendija studentima,
- 2 stipendije učenicima srednjih škola i studentima sportašima,
- 2 stipendije učenicima srednjih škola i studentima invalidima,
- 11 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja
- 4 stipendije studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja
U odnosu na prošlu godinu, broj stipendija povećan je sa 14 na 29, uvođenjem 15 stipendija za deficitarna zanimanja, odnosno zanimanja u kojima nedostaje radnika na našem tržištu rada. No, nije samo povećan broj, već je povećana i visina mjesečne stipendije, pa će tako učenici srednjih škola umjesto dosadašnjih 400,00 kuna ubuduće primati 600,00 kn, dok je stipendija za studente, sportaše i invalide povećana sa 600,00 kn na 800,00 kuna.
Stipendirana deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola su: zidar/zidarica, tesar/tesarica, armirač/armiračica, vozač/vozačica motornih vozila, bravar/bravarica, limar/limarica, stolar/stolarica, dimnjačar/dimnjačarka, strojobravar/strojobravarica, vodoinstalater/vodoinstalaterka te medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege.
Stipendirana deficitarna zanimanja za studente su: magistar/specijalist struke u području strojarstva, doktor medicine, magistar/specijalist struke u području edukacijske rehabilitacije te doktor veterinarske medicine.

Više o natječaju na linku:
http://cepin.hr/index.php/stipendije/1492-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-opcine-cepin-za-skolsku-akademsku-godinu-2018-2019