U utorak, 20. studenog, na Međunarodni dan djeteta, u vijećnici Općine Čepin, općinski načelnik Dražen Tonkovac uručio je ugovore o stipendiranju 16 stipendista. Pet stipendija dodijeljeno je učenicima srednjih škola, pet studentima, dvije stipendije dobili su učenici srednjih škola/studenti sportaši, jednu učenik srednje škole/student invalid, te tri stipendije učenici srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Budući da su se za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja prijavili samo učenici srednjih škola koji se obrazuju u zvanju medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, isti su uvršteni u listu kandidata za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja nije bilo prijava.

Odlukom o dodjeli stipendija predviđena je dodjela ukupno 29 stipendija, a po završetku natječaja, radi nedostatnog broja prijava, dodijeljeno je ukupno 16 stipendija. Iz tog razloga, Općina Čepin raspisala je ponovljeni javni natječaj za dodjelu stipendija, i to: 1 stipendija za učenika/studenta invalida, 8 stipendija za učenike srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, te 4 stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Deklaracija o pravima djeteta UN-a usvojena 20. listopada 1959. obećava svakom djetetu i mladoj osobi (do 18 godina) na svijetu pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, prehranu, smještaj, igru, uvažavanje, poštovanje, zaštitu od diskriminacije, iskorištavanja, nasilja… i još mnogo toga.

Uz ostale mjere koje Općina poduzima kako bi osigurala djeci prava koja im pripadaju, brinemo i o njihovom pravu na igru.

Uz postojeća dječja igrališta, Općina Čepin tako je nedavno obnovila dječje igralište kod nogometnog igrališta NK Klas, u naselju Ovčara. I Ulica Kralja Tomislava, kao jedna od dvije najduže ulice u Čepinu, dobila je dječje igralište - kupljene su i montirane nove sprave, pa sada i djeca iz ove ulice imaju prikladno mjesto za igru na otvorenom!

"Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati."
Deklaracija o pravima djeteta UN-a