Centar za kulturu, čija je adaptacija i izgradnja sufinancirana iz fonda INTERREG V-A HUNGARY-CROATIA CO-OPERATION PROGRAMME 2014-2020., od čega su bespovratna sredstva Europske unije iznosila 420.631,57 eura, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije odobrilo dodatnih 392.144,97 kn,  a uz sredstva odobrena samim projektom, Općina Čepin investirala još 2,5 milijuna kuna u sam objekt, dovršen je i svečano otvoren 22. veljače 2019.  

Nakon dovršetka Centra za kulturu, koji se nalazi pored Osnovne škole Miroslav Krleža, nastavlja se uređenje centra Čepina.

Zbog velike vrijednosti projekta (predviđena je vrijednost radova u visini gotovo 1.500.000,00 kuna) uređenje samog centra odvijat će se u tri faze.

U prvoj fazi radit će se popločavanje ispred Centra za kulturu i novi ulaz u Osnovnu školu Miroslava Krleže. U utorak, 21. svibnja, zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica, u ime Općine Čepin s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao je Ugovor o sufinanciranju projekta „Sigurnije do škole“. Ovim ugovorom Ministarstvo se obvezuje sufinancirati projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 350.000,00 kuna. Cilj projekta je osigurati siguran i adekvatan ulaz u Osnovnu školu Miroslava Krleže, odnosno sigurniji odlazak djece u školu.

uredjenje centra cepina 2
U drugoj fazi izgradit će se novi parking ispred Centra za kulturu na način da će se zacijeviti postojeći kanal, kako bi se parking izgradio uz samu cestu. Time će se osigurati parkirna mjesta (uz postojeći novoizgrađeni parking koji se nalazi iza Centra za kulturu), ali i onemogućiti parkiranje na samom trgu.

Treća i ujedno završna faza obuhvaća uređenje zelene površine ispred Osnovne škole Miroslava Krleže, gdje se planira uređenje parka, te ugradnja urbane opreme. Time će se zaokružiti cjelina i Čepin će dobiti novouređeni centar u kojemu će se nalaziti Centar za kulturu, knjižnica, popločani trg i park sa urbanom opremom.


lokalni izbori 2021

BannerWeb Naslovnica

 

Najčitanije