Općina Čepin ove je godine uskrsnice podijelila nešto ranije, od 17. do 23. ožujka, radi izvanredne situacije uzrokovane epidemijom COVID-19, i to umirovljenicima čija ukupna primanja po osnovi svih tuzemnih i inozemnih mirovina koje primaju ne prelaze 1.500,00 kn mjesečno, te korisnicima Zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb.

Osim uskrsnica umirovljenicima i korisnicima ZMN koje je osigurala Općina Čepin, Žito grupa osigurala je 80-ak prehrambenih paketa (brašno, šećer, ulje i trajni mesni proizvodi DOBRO), za korisnike ZMN, te još 70-ak paketa za obitelji koje nisu korisnici ZMN, ali su potrebiti, a pakete je obiteljima podijelio Crveni križ Osijek, u suradnji s Općinom Čepin. Vrijednost pojedinog paketa iznosi nešto više od 120 kuna, a podijeljeni su tako da su kućanstva s jednim do tri člana dobila jedan paket, kućanstva s četiri do šest članova dva paketa, kućanstva sa sedam do devet članova tri paketa, kućanstva s deset do dvanaest članova četiri paketa, a pet paketa dobile su obitelji s trinaest i više članova.

Lijepa je ovo gesta i dobar primjer društvene odgovornosti jedne tvrtke. Ovim putem Općina Čepin zahvaljuje Žito grupi što su na ovaj način uljepšali blagdane onima kojima je to najpotrebnije.


lokalni izbori 2021

BannerWeb Naslovnica

 

Najčitanije