Članice i članovi DVD-a Čepin svih uzrasta obilježili su 4. svibanj – dan vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca – Sv. Florijana. Izaslanstvo Društva je zajedno s načelnikom Općine Čepin dr. med. Draženom Arnoldom i ravnateljem OŠ Miroslava Krleže g. Josipom Ambrošem uz župnika Anđelka Cindorija zapalilo svijeće kod središnjeg križa na katoličkom groblju u Čepinu za sve preminule članove Društva i sve vatrogasce.

Još smo se jednom oprostili od naše preminule braće vatrogasaca od 90-ih godina: Slavko Dorušak, Stjepan Šolta, Ivica Nađ, Mijo Pavošević, Geza Bajhard, Pavo Karh, Milan Arambašić, Stjepan Šoš, Stjepan Meleš, Predrag Hurtić, Josip Varga, Ilija Pavlović, Vendel Salaj, Ivan Jan.

Proslava je nastavljena svečanim mimohodom od zgrade DVD-a Čepin do župne crkve Presvetog Trojstva gdje je održana sveta misa, a nakon nje uslijedila je i sada već tradicionalna bakljada do kipa sv. Florijana gdje je ostavljena i svijeća (elektronska kao mjera opreza), povratak u prostorije Društva i domjenak u Svečanoj sali DVD-a Čepin. Kip sv. Florijana obnovljen je u ljevaonici u Novom Marofu uz pomoć župnika Anđelka Cindorija, a postolje uz pomoć našeg sumještanina g. Ivana Bestvine kojima se ovim putem javno i zahvaljujemo. Zahvala i djelatnicima III. Policijske postaje Čepin koji su svojom pratnjom osiguravali mimohod.

Uz vatrogasni pozdrav
VATRU GASI – BRATA SPASI!