Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
29 C
Čepin

Projekti u realizaciji

Projekt za mlade – novim znanjem do novih ciljeva

Projekt „Novim znanjem do novih ciljeva'' nastao je s ciljem lakšeg i konkurentnijeg uključivanja mladih i nezaposlenih na tržište rada, zbog poticanja gospodarskog rasta i razvoja lokalne zajednice.

Revitalizacija naselja prijateljstva

Cilj projekta je izgradnja modernog naselja za mlade obitelji na temeljima nekadašnjeg Naselja prijateljstva koje ima 250 parcela.

Nastavak širenja mreža biciklističkih staza u Čepinu

Izgradanja dodatnih kilometara biciklističkih staza s ciljem osiguranja sigurnijih uvjeta za prometovanje biciklom i ostvarivanja bolje povezanost s urbanim biciklističkim stazama.

Izgradnja Agroparka

Na mjestu sadašnje tržnice bit će izgrađen Agropark i pokrenuta poduzetnička potporna institucija kao platforma za povezivanje s tržištem i pružanje potpore lokalnim poljoprivrednicima, obrtnicima i OPG-ovima.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije obnove utvrde Kolođvar i izgradnje dodatnog sadržaja

Izradit će se projektno tehnička i studijska dokumentacija za obnovu i restauraciju kulturne baštine i uređenje lokacije, kao i projektno tehnička dokumentacija za izgradnju dodatnih sadržaja kojima se izravno stvara nova turistička ponuda s velikim brojem sadržaja temeljena na valorizaciji kulturne baštine.

WiFi4EU

Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a općine se obvezuju financirati povezivost (internetsku pretplatu) i održavanje opreme za bežični Internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.