Čepinski Suncokreti se održavaju već 11. godina u mjestu Čepin. Već tradicionalno: u petak je manifestacija “Dani kruha” uz nastupe djece iz čepinskih osnovnih škola i vrtića, kao novost se ističe “repriza” cjelovečernjeg koncerta KUD-a Ivan Kapistran Adamović iz Čepina koji je bio održan u HNK Osijek (proljetos), ali brojni čepinci nisu mogli doći do ulaznica, te sad imaju prigodu pogledati  koncert u svom mjestu besplatno (počinje u 20,00 sati).

U subotu, 01. 10. su Čepinski suncokreti. Program je naznačen u već tradicionalnim okvirima; mimohod sudionika čepinskim ulicama u pratnji zaprega i jahača, nastupi priznatih KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva, te na kraju nastup poznatih izvođača iz svijeta tamburaške glazbe; Marta Nikolin, Željko Lončarić Žec, Željko Vitovski,… Naravno bit će priređena i degustacija fiše paprikaša, čobanaca,… koje priređuju lovačke, ribolovne i druge udruge. Novina je da će se taj dan održati i likovna kolonije Likovne udruge Klas iz Čepina (sudjeluju brojni domaći, ali i gostujući slikari).

Nedjelja je rezervirana za najmlađe; “Mali čepinski suncokreti” Uz mimohod sudionika u pratnji jahača, nastupit će mali folkloraši iz Čepina i okolice. Manifestacija se tradicionalno održava na prostoru pored OŠ Vladimir Nazor Čepin i ulaz je besplatan na sve programe.

Pogledajte galeriju fotografija sa Čepinskih suncokreta 2010.