U petak 13. veljače 2015., Vaši domaćini ponovno će biti čika Jozo i teta Milka na jubilarnom 15. Čepinskom čijalu, koje se održava u Hrvatskom domu u Čepinu s početkom u 19.30 h.

Teta Milka je pozvala svoje „druge“ kako bi tradicionalno obavile posao čijanja perja, te zajedno sa čika Jozom „pretresi“ aktualne teme i događanja iz sela. Uz domaćine tu su i članovi KUD Ivan Kapistran Adamović koji će uz goste, KUD Ivan Filipović iz Velike Kopanice, pjesmom i plesom uveselite sve nazočne.

Čepinskim čijalom kulturno umjetničko društvo Ivan Kapistran Adamović iz Čepina ulazi u godinu obilježavanja 15. godišnjice rada i djelovanja, a upravo je čijalo jedna od prvih kulturnih manifestacija koje je društvo organiziralo. Već pomalo zaboravljen običaj čijanja perja i spremanja štafira budućoj mladenki tradicionalni je običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz kapljicu dobrog vina, pjesmu i ples. KUD I. K. Adamović nastoji manifestacijom „Čepinsko čijalo“ otrgnuti ovaj događaj od zaborava, budite i Vi dio ove priče i posjetite nas na 15. Čepinskom čijalu.