Općina Čepin priprema se za obilježavanje značajne obljetnice, 750 godina od prvog pisanog spominjanja imena Čepin, u sklopu koje će se ove godine održati niz aktivnosti. Načelnik Općine Čepin Dražen Arnold kaže kako su odlučili “ušminkati” Čepin. Među poslovima koji će se prvo odraditi je uređenje zgrade bivšeg čepinskog sveučilišta koje je u vlasništvu Općine Čepin.

“U tijeku je uređenje vanjštine i unutrašnjosti Sveučilišta kako bi korisnicima među kojima su brojne udruge i institucije omogućili bolje uvjete rada i boravka u tom objektu. Osim soboslikarskih radova, mijenja se i dio stolarije, u što je Općina uložila 70.000 kuna. Prostor kod Policijske postaje Čepin na kojemu su policajci i mještani parkirali potpuno ćemo ozeleniti, a policajcima na drugom mjestu osigurati parkiralište. Naime, s bočne strane objekta PP Čepin upravo gradimo 25 metara dugo parkiralište vrijedno 30.000 kuna. Posao rade tvrtke ‘Žulj’ i ‘Glogo’, a rok je završetka posla na parkiralištu na kojem je predviđeno desetak mjesta za parkiranje sljedeći tjedan”, kaže načelnik Arnold.

“Sljedeći tjedan asfaltirat ćemo i 70 metara parkirališta u naselju Čepin II, ispred crkve Svetog Duha, za koje smo prošle godine napravili pripremu. Tamo je nasuta podloga, a sada će biti postavljeni rigoli za odvodnju oborinske vode i asfaltirano. Za to smo izdvojili iz proračuna 30.000 kuna. Za 750. obljetnicu Čepina upravo mijenjamo ulične natpise na kućama, ali postavljamo i samostojeće nazive ulica na raskrižjima glavnih prometnica – Osječke ulice, Ulice kralja Zvonimira i Ulice kralja Tomislava, sa sporednim prometnicama. Također, platili smo oko 100.000 kuna zamjenu starih drvenih prozora s plastičnima na zgradi nogometnog kluba ‘Čepin’ na stadionu i bojenje prostorija, a najesen planiramo obnoviti i fasadu. To je samo dio ‘šminkerskih’ poslova koje planiramo odraditi ove godine”, najavljuje Arnold.

Kako bi naselje izgledalo uredno, načelnik Arnold proveo je još jednu ideju u djelo – nabavu jednoobraznih kanti za smeće. Te će kante biti podijeljene svim domaćinstvima na području cijele općine Čepin. U tijeku je naručivanje 3.300 kanti za mještane Livane, Čepina, Čepinskih Martinaca, Čokadinaca i Beketinaca.