Povodom početka nove školske 2020./2001. godine, a temeljem praćenja stanja sigurnosti i pojava na području koje pokriva Policijska postaja Čepin, policijski službenici će tijekom mjeseca rujna 2020. godine, te nastavno kroz cijelu školsku godinu, raditi na sprječavanju nastanka i razvitka kažnjivih radnji i društveno neprihvatljivih ponašanja kod mladih, s osvrtom na nove pojavne oblike i načine njihovog počinjenja.

S tim u vezi vršit će se pojačan obilazak ugostiteljskih objekata, noćnih barova, javnih mjesta (parkovi, šetnice, fitnesi na otvorenom i sl.) s ciljem uočavanja i evidentiranja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, Zakona o trgovini te Zakona o igrama na sreću.

Isto tako provodit će se nadzori zona odgojno-obrazovnih ustanova, igrališta, sportsko-rekreacijskih centara i drugih prostora na kojima se okupljaju mladi, s ciljem sprječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela.

Posebna pozornost obratit će se na evidentiranje djece i mlađih maloljetnika, koji krše odredbe Obiteljskog zakona.

Tijekom mjeseca rujna 2020. godine Policijska postaja Čepin u suradnji s Postajom prometne policije Osijek provodit će akciju „Poštujte naše znakove“, te će u blizini osnovnih škola vršiti nadzor poštivanja prometnih propisa od strane vozača, roditelja i djece, a sve s ciljem što sigurnijeg dolaska djece u školu i odlaska djece iz škole, u prvom redu prvašića, ali i valjanost prometne signalizacije i prometne opreme u blizini odgojno-obrazovnih ustanova.

Zlatko Pakšec, načelnik Policijske postaje Čepin