I ove godine, u subotu, 23. studenog 2019., mještani Beketinaca tradicionalno su ugostili članove obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata, 101.brigade ZNG-a/HV-a i ostalih brigada koje su djelovale na istočnoslavonskom bojištu.

Susret  je započeo svetom misom koju je u Beketincima za sve poginule, nestale i preminule branitelje služio vlč. Ivan Marković, župnik Župe sv. Josipa iz Vuke, a druženje se nastavilo u društvenom domu u Beketincima. Ondje je sve prisutne pozdravio gospodin Stanko Zdravčević u ime mještana Beketinaca, a potom i općinski načelnik Dražen Tonkovac koji je gostima poželio dobrodošlicu, naglasivši pritom kako mu je drago što su došla i djeca osnovne škole Dragutina Domjanića  iz Zagreba, i koliko je dobro da djeca vide gdje se stvarala Republika Hrvatska prije 28 godina te zašto su branitelji dali svoje živote, a ostali branitelji ostavili svoju mladost na ovom terenu.

Predsjednik UHBDR 101. brigade ZNG-a/HV-a, Sergije Dražić potom je pozdravio članove braniteljskih udruga 101.brigade, Udruge Gornje Vrapče, HVIDRA-e Susedgrad, s posebnom napomenom da su skoro svi njihovi članovi nekadašnji pripadnici 101.brigade, nadalje, sve pripadnike i drugih braniteljskih udruga, pa i Tigrova, nadalje: učenike osnovne škole Dragutina Domjanića iz Zagreba, njihovu profesoricu povijesti Jasenku Štimac i ravnatelja osnovne škole Malešnica iz Zagreba, profesora Boru Šarošića.

Kako je rekao, oni su ove tradicionalne susrete nazvali imenom „Dan sjećanja i boli“, jer se prisjećaju svojih najmilijih koji su poginuli i nestali u Domovinskom ratu, posebno na istočnoslavonskom bojištu.