Načelnik općine Čepin dr.med. Dražen Arnold  i prof.dr.sc. Rudika Gmajnić ravnatelj Doma zdravlja Osijek, najavili otvaranje odjela za fizikalnu terapiju u zdravstvenoj stanici Čepin.

Na tradicionalnom Božićnom domjenku općine Čepin priređenom za članove općinskog vijeća, najbliže suradnike, gospodarstvenike i poduzetnike, poslovne partnere, župnike i ravnatelje osnovnih škola, načelnik Dražen Arnold  pozdravio je sve prisutne i u kratkom obraćanju osvrnuo se na planove i projekte u općini Čepin koji su započeti ili su završeni u 2011. godini te je zahvalio svojim najbližim suradnicima na suradnji u protekloj godini.

Govoreći o projektima i planovima za 2012. godinu načelnik je između ostalog sa ponosom obavijestio prisutne o otvaranju novog odjela u Zdravstvenoj stanici Čepin kojeg je obećao svojim mještanima prije dvije godine, a zatim je dao riječ svom kolegi prof. dr. sc. Rudiki Gmajniću.

Ravnatelj Doma zdravlja Osijek, dr. Gmajnić pohvalio je rad  novo otvorenog ginekološkog odjela u Zdravstvenoj stanici Čepin koji je plod dobre suradnje dr. Arnolda i općine Čepin te Doma Zdravlja Osijek. Uspješna suradnja se i dalje nastavlja , a  već početkom iduće 2012. godine, otvara se odjel fizikalne terapije u Zdravstvenoj stanici Čepin. Ovo je još jedan pomak prema unaprjeđenju zdravstvenih usluga u općini Čepin. Mještani općine Čepin više neće radi usluga fizikalne terapije  morati ići u Bizovac  rekao je dr. Gmajnić. Dostupnošću ove vrste zdravstvene usluge Čepincima će biti znatno smanjeni troškovi putovanja jer prije nisu imali pravo na putne naloge.

Novost je i to da će mještani Beketinaca i Čepinskih Martinaca od Nove godine na raspolaganju imati svakodnevno liječnika na pola radnog vremena. Isto tako jednom tjedno, u obje zdravstvene stanica  mještanima će biti omogućeno uzimanje krvi za laboratorijske pretrage.

Dr. Gmajnić koji je i sam dio svoga radnog vijeka proveo u Čepinu u kojem je i stanovao, očekuje i daljnju dobru suradnju s općinom Čepin u smislu daljeg unaprjeđenja dijagnostičko terapeutskih mjera i proširenja razvoja Zdravstvene stanice Čepin u polikliniku kako bi mještani općine Čepin najveći dio svojih zdravstvenih problema mogli rješavati u svom mjestu.

Načelnik općine Čepin dr. Dražen Arnold uručio je zahvalnicu za 50 godina postojanja i rada Čepinske Knjižnice, voditeljici knjižnice pri Centru za kulturu Čepin Mariji Čačić. Načelnik je naglasio predani i samozatajni rad naše knjižnice na razvoju pismenosti, obrazovanja i znanosti, kao i na gospodarskom, društvenom i kulturnom razvoju naše sredine.

Na kraju obraćanja načelnik je svim uzvanicima, gostima i svim mještanima općine Čepin zaželio obilje Božjeg blagoslova i obiteljske radosti u vrijeme Božićnih blagdana, uspješnu i sretnu 2012. godinu, puno dobrog zdravlja i dug život.