Velik je broj ljudi iznenadila vijest da bi Čepin uskoro mogao dobiti službeni status grada. Naime, riječ je o najvećoj općini u Hrvatskoj, gledano po broju stanovnika te trećem najbrojnijem naselju u Osječko- baranjskoj županiji. S obzirom da su nedavno Otok i Kutjevo proglašeni gradovima, ne čudi što se i Čepin nada tom statusu.

Kako bi Čepin zaista i službeno bio grad, o tome je potrebno donijeti odluku u hrvatskom Saboru. Dragutin Romić, pročelnik čepinskog Općinskog jedinstvenog upravnog odjela se nada da će Sabor na jednoj od sljedećih sjednica prihvatiti prijedlog općine te donijeti odluke o dopuni zakona o lokalnoj i regionalnoj upravi, čime bi Čepin postao gradom. Ukoliko se to dogodi, ništa se bitno neće promijeniti, jedino će se otvoriti prilike za nove projekte i suradnje.

Općina Čepin broji oko 15 tisuća stanovnika, od čega su 10 i pol tisuća stanovnici samog naselja Čepin. Planira se izgradnja industrijske zone za što je osigurano zemljište od Vlade RH. Interes tvrtki za industrijsku zonu je velik te se očekuje da će zona donijeti značajan napredak u smislu razvoja budućeg grada. Također se gradi i dionica koridora 5c od Đakova do Čepina koja će biti puštena u promet u studenom i koja će skratiti vrijeme putovanja do Zagreba na otprilike dva sata.

Čepin je ove godine dobio i veći proračun, uvećan za čak 150 posto, zahavaljujući politici fiskalne decentralizacije koju provodi hrvatska Vlada. Čepinčani se stoga opravdano nadaju boljim danima i sigurnijoj budućnosti!