Još je jedan odobren projekt na dugačkom popisu vrijednih i kvalitetnih projekata! Na natječaj koji je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Općina Čepin  prijavila je projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma u Čepinskim Martincima, građevine izgrađene 1955. godine. Za ovaj projekt Ministarstvo je donijelo Odluku o financiranju u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 761.237,92 kuna. Ukupni prihvatljivi troškovi Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava određuju se na 1.228.979,88 kuna.

Aktivnosti projekta između ostalog obuhvaćaju: izradu glavnog projekta energetske obnove s pripadajućim elaboratom, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i sustava kontrolnih mjerila energenata i vode, horizontalne mjere koje se odnose na provedbu novih elemenata pristupačnosti kojima se omogućava neovisan pristup, kretanje i korištenje prostora u skladu s pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Energetskom obnovom Društvenog doma stanovnici Čepinskih Martinaca dobit će moderno uređeni prostor za održavanje raznih obiteljskih svečanosti (krizme, pričesti, rođendani, svatovi…), kao i za održavanje raznih događanja koja organiziraju udruge građana – nogometni klubovi, lovačka društva, a prije svega KUD Čepinski Martinci koji svojim dugogodišnjim djelovanjem obogaćuje društveni život u Čepinskim Martincima.