Stotine posjetitelja i brojne gostije okupili su 11. Čepinski suncokreti, održani u dvorištu OŠ Vladimira Nazora, gdje su nastupila brojna kulturno-umjetnička društva i degustirane gastronomske delicije. Zanimljivo je da je gotovo svake godine tijekom trodnevne manifestacije, prisjetio se Dražen Arnold, načelnik Općine Čepin, lijepo vrijeme, a tako je bilo i ovaj put, što je u Čepin dovelo i brojne Osječane te stanovnike iz drugih gradova.

– I ovaj put počeli smo s danima zahvalnosti za plodove zemlje. Nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a posebno nas raduju i oni iz inozemstva, HKUD “Brotnjo” iz Čitluka, ali i nastup KUD-a “Ivan Kapistran Adamović”, koji su nas razveselili cjelovečernjim koncertom “Naših deset godina”, reprizom prije tri mjeseca održanog koncerta u osječkom HNK-u, rekao je Arnold, izražavajući zadovoljstvo što je iz godine u godinu ova manifestacija sve brojnija i raznovrsnija.

Održan je i boćarski turnir, a u subotu poslijepodne i mimohod sudionika ulicama Novog Čepina, dok je dan kasnije mimohod prošao kroz nekoliko čepinskih ulica. Gosti druge večeri bili su Marta Nikolin, Željko Lončarić-Žec i brojni drugi, a organizirana je i likovna kolonija 50-ak umjetnika iz svih dijelova Hrvatske, šahovski turnir na otvorenom, kao i tradicionalno odlične delicije iz majstorskih ruku članova lovačkih, ribolovnih i ostalih udruga Općine Čepin. Besplatna degustacija u subotu je privukla brojne ljubitelje dobrog čobanca, fiš-paprikaša, ali i slavonskih specijaliteta, poput kobasice i masnoga kruha! Tik dalje mogli gosti su kušati i netom ispečene palačinke ili pak neke od brojnih vrsta kolača i kiflica.

Sve to valjalo je i zaliti, za što su bili zaduženi štandovi i šatori gdje se doslovce tražilo mjesto više. Manifestacija je završila jučer u 21 sat nastupom TŠ “Batorek” i TS “Slavonska Ravnica”, a koliko su oduševili mještane pokazuju i brojne pohvale. Fatima Mihaljević istaknula je kako ne propušta doći ni jedne godine i najljepši su joj nastupi djece i raznih KUD-ova, te dodaje da je posebno raduje angažman učenika i vrtićaraca. Jedan od njih je i 11-godišnji Marin Dorić, koji bi volio da se razmotri njegov prijedlog o dovođenju na manifestaciju kojeg zabavnoga benda.

NAGODINU TJEDAN “SUNCOKRETA”?
Ova trodnevna manifestacija, koja se održava pod pokroviteljstvom Općine i Tvornice ulja Čepin od sljedeće bi godine mogla biti i dvostruko duža! “Javljaju nam se brojne udruge, što iziskuje dodatni angažman. Siguran sam da će se ova manifestacija protegnuti i duže, te biti ‘Tjedan Čepinskih suncokreta’. Prostora i ideja za napredak ima mnogo”, kaže načelnik Arnold.

Glas Slavonije – Marija MIHELIĆ