Općina Čepin već tradicionalno obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara programom „I u mom gradu Vukovar svijetli“. U ponedjeljak, 18. studenog 2019. g. u Parku hrvatskih branitelja u Čepinu s početkom u 17,30 sati općinski načelnik Dražen Tonkovac, zamjenici Ivan Žeravica i Mateja Kalajžić, predsjednik općinskog vijeća Robert Periša, uz nazočnost Željka Barišića, direktora Komunalca d.o.o. kao i učenici osnovnih škola Miroslava Krleže i  Vladimir Nazor Čepin te članova KUD-a „Ivan Kapistran Adamović“ Čepin zapalit će svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

Ovim činom želimo na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode te pozivamo sve sumještane koji su u mogućnosti da zapale svijeće u Ulici grada Vukovara u Čepinu ili u prozorima svojih domova.

Općina Čepin kontinuirano promiče vrijednosti Domovinskog rata te u svim službenim prigodama odaje počast braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje naše Domovine.