Obilježavanje Dana Općine Čepin započelo je u petak, 05. lipnja u 12:00 sati polaganjem vijenaca na spomen obilježje Poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Hrvatskih branitelja u Čepinu. Uslijedio je svečani prijam u Općini Čepin, gdje je, nakon himne koju su tradicionalno intonirali članovi Udruge umirovljenika Čepin, napravljen osvrt na sve projekte realizirane u Općini Čepin.

Općinski načelnik Dražen Tonkovac pozdravio je sve prisutne, zahvalio svim suradnicima na još jednoj uspješnoj godini i svim realiziranim objektima. Ovom prigodom načelnik Tonkovac priopćio je svim prisutnima kako su on, njegovi zamjenici i svi vijećnici Općinskog vijeća Općine Čepin koji su bili članovi Hrvatske seljačke stranke istu napustili, te nastavljaju i dalje svoje djelovanje na dobrobit mještana i općine Čepin, ali ne više kao članovi HSS-a. Dodao je kako su sve što su do sada napravili za Općinu postigli svojim radom i upornošću, ali bez podrške vrha stranke, i zaključio „..mi izlazimo iz HSS-a, ali HSS ne izlazi iz nas. Ostajemo to što smo uvijek bili.“

Općinska priznanja najboljim učenicima osnovnih škola Čepina dobili su: Lorena Antunović (OŠ Miroslav Krleža) i Sara Josipović (OŠ Vladimir Nazor).

Nastupio je potom tamburaški orkestar „Krležijanci“ OŠ Miroslava Krleže Čepin pod vodstvom profesora Ivana Draženovića.

Priznanja su uručena i osobama koje su ostvarile zapažen rezultat u proteklom razdoblju. Ove godine to su bili gospodin Dario Radoš, za postignuća na području sporta, gospodin Ivan Belajac, za postignuća u području kulturnog amaterizma, Udruga veterana vojne policije Osječko – baranjske županije sa sjedištem u Čepinu, za postignuća u radu za dobrobit zajednice (koje je u ime Udruge primio gospodin Stipe Modrić), KUD Ivan Kapistran Adamović, koji ove godine obilježava 20 godina postojanja (u ime KUD-a priznanje je primila tajnica KUD-a gospođa Doris Zubaj) te Lovačko društvo Čepin iz Čepina koje ove godine obilježava 90 godina postojanja, a u čije ime je priznanje preuzeo gospodin Marijan Gavran. U ime svih zahvalio je gospodin Marijan Gavran.

Uslijedilo je obraćanje gostiju:

Dožupan Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović Lac pozdravio je sve prisutne u ime župana gospodina Ivana Anušića i u svoje osobno ime, čestitao Dan Općine i crkveni god. Naglasio je ovom prilikom koliko je bitno biti lokalna samouprava, te kako bi Čepin, da nije jedinica lokalne samouprave, odnosno da je pripojen nekom velikom gradu, danas izgledao sasvim drugačije. „Kad ste samostalni, kad imate svoje inicijative, svoje ideje, svoje općinsko vijeće onda možete realizirati projekte koje bi u nekim drugim prilikama mogli samo sanjati. Prema tome čestitam Općinskom vijeću, čestitam načelniku, svim vama ljudima koji predstavljate udruge i nosite i društveni i politički i vjerski život na onome što činite na dobrobit svoje zajednice, naše OBŽ, naravno i Republike Hrvatske.“ Svoje obraćanje završio je riječima: „Vjerujte ljudima kojima ste dali svoj glas, koji vode vašu općinu, koji žele od općine Čepin kao najveće općine u kontinentalnoj Hrvatskoj do Zagreba, napraviti nešto što, kad god vam netko dođe neće se postidjeti što je bio u Čepinu. Držite do svoje tradicije, držite do svoje vjere, kulture i onda ćemo biti uspješna i Općina Čepin i uspješna OBŽ i uspješna RH.“

Potom se svim prisutnima obratio i gospodin Stjepan Čuraj, zastupnik HNS-a u Hrvatskom saboru te izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Predraga Štromara.

U svom obraćanju pozdravio je i rad općinskog vijeća i vijećnika HNS-a, ali naglasio kako je prije svega radom Općine Ministarstvo ovdje uspjelo energetski obnoviti brojne zgrade i izgraditi dio komunalne infrastrukture.

Rekao je kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo preko 280 milijuna kuna za 42 jedinice lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji, od kojih je 7 gradova, a od toga je svaka dvadeseta kuna došla u Općinu Čepin. Osobito je naglasio kako to nije slučajno, te kako je to „najveća zasluga rada i to je pravi dokaz kako se vodi svoja općina i svoje mjesto.“ Nastavio je: „U općini ima jako malo politike i najviše rada, a ono što je najbitnije i što treba biti je rezultat. I jedino se može mjeriti bilo kakva politika rezultatom, a i tako da se ravna ljubavlju prema svom mjestu i prema svojoj domovini.“ Završio je obraćanje čestitavši još jednom dan općine riječima poticaja: „Nastavite tako i siguran sam da ćemo se još više puta sretati!“

Nastupom članova dječje skupine KUD-a Ivan Kapistran Adamović, koji su se predstavili Spletom slavonskih igara i plesova, pod vodstvom Melite Bungić. Završen je svečani program u hrvatskom domu.

U subotu, 06. lipnja, održan je i malonogometni turnir u organizaciji NK-a Gibarac ’95, u spomen na Martina Fišera i Koronu. Igrao se na travi s rukometnim golovima, a u polju je moglo biti pet igrača plus vratar. Na turniru se okupilo čak 28 ekipa, a turnir je osvojila ekipa Zeba Holz iz Feričanaca.

U nedjelju, 07. lipnja, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u 10:00 sati održana je svečana sveta misa i njome je završena svečanost obilježavanja još jednog Dana Općine Čepin.