U Čepinu je 16.11.2011 održan 16 skup dobrovoljnih darivatelja krvi koji u organizaciji Općinskog društva Crvenog križa, obilježavaju svoj dan. Na svim dosadašnjim skupovima zborili smo o humanosti, ljubavi čovjeka prema čovjeku, izricane su riječi zahvale za učinjeno humano djelo, za spašeni ljudski život. Neka tako bude i danas. Ova skromna svečanost je samo simbolični znak kojim zahvaljujemo svim ljudima koji posjeduju moć i želju darivanja sebe rekao je Josip Ambroš.


U svečanom dijelu skupa pozdravljeni su gosti, predstavnici Gradskog društva CK Osijek te predsjednik, gosp. Čiki, predstavnik Općine Čepin, pročelnik gosp. Romić, tajnici i predsjednici klubova DDK s područja općine Čepin, te svi volonteri CK koji svojim volonterskim i humanitarnim radom doprinose funkcioniranju ove organizacije.

Josip Ambroš je uputio i riječi zahvale domaćinu Općini Čepin i načelniku, dr. Draženu Arnoldu kao i njegovim suradnicima što su omogućili da se Dan DDK organizira i obilježi u prostoru općine i uz njihovu potporu. Na 16. skupu, sukladno tradiciji Crvenog križa, uručene su zahvalnice HCK za 20., 25., 30. i 40. darivanje krvi.

Posebna zahvalnica je uručena Udruzi Oženjenih muškaraca Čepin koji su svojim velikim zalaganjem u 2011. godini ali i otvaranjem nove podružnice dobrovoljnih davatelja krvi pomogli iznimno mnogo u radu Crvenog križa.