Tradicija pokladnog jahanja u veljači nastavlja se u Čepinu, naime niti snježna vjavica te izrazito niske temperature nisu spriječile članove Konjogojske uduge Čepin u obilježavanju ove tradicije.


Pokladno jahanje održava se u Čepinu već po deseti put. Taj običaj seže iz davnina kada su na Savi graničari čuvali granice od Turaka. Tada su se momci maskirali u životinjska krzna, stavljali na sebe zvona, išli u sela te su tamo radili razne \\\”psine\\\” i \\\”nepodopštine\\\”.

Običaj se potom proširio i do današnjeg doba ali se umjesto maskiranja jahači oblače u narodne nošnje svoga kraja te tako održavaju tradiciju.

Predstavnik općine Čepin Antun Blažević pozdravio je prisutne jahače i usprkos jako lošem vremenu poželio je sve najbolje domaćinima i gostima.

Kako dvadesetak jahača ne bi ostali gladni i žedni, pobrinuli su se njihovi sumještani koji su ih počastili slavonskim delicijama, te rakijom, kuhanim vinom, raznim slasticama kao što su krofne, poderane gaće, gužvare itd. I ove godine ova manifestacija je održana pod pokroviteljstvom općine Čepin.