I ove godine u organizaciji konjogojske udruge “Čepin” a pod pokroviteljstvom općine Čepin, u Čepinu se održalo tradicionalno 8. pokladno jahanje. Početak kretanja povorke jahača bio je u 12:30 sati ispred Hrvatskog doma u Čepinu gdje je sudionike i goste pozdravio načelnik dr. Dražen Arnold i poželio im ugodan boravak u Čepinu. Na pokladnom jahanju sudjelovalo je preko 60 jahača iz cijele Slavonije i Baranje u narodnim nošnjama svoga kraja, zaprege sa pjevačima te zaprega s tamburašima kretala su se ulicama Čepina te su se pjevale šokačke pjesme koje se pjevaju tradicionalno na pokladnim jahanjima.


Taj običaj seže iz davnina kada su na Savi graničari čuvali granice od Turaka.Tada su se momci maskirali u životinjska krzna, stavljali na sebe zvona, išli u sela te su tamo radili razne “psine” i “nepodopštine”. Taj se običaj proširio i do današnjeg doba ali se umjesto maskiranja jahači oblače u narodne nošnje svoga kraja te tako održavaju tradiciju. Konjogojska udruga Čepin je i ove godine prva otvorila pokladno jahanje u Republici Hrvatskoj (Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska…).

Najbolji gazde u Čepinu, među kojima je i naš načelnik dr. Dražen Arnold, počastili su jahače, te ostale sudionike slavonskim delicijama (kulen, kobasice, pečenice, slanine), rakijom, kuhanim vinom, raznim slasticama kao što su krofne, poderane gaće, gužvare itd… Po završetku obilaska mjesta organizirana je pokladna zabava gdje će se sudionici povorke i gosti nastavljali zabavljati do kasnih večernjih sati.