Od ljeta 2017. godine Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s Općinom Čepin.

Ranijih je godina broj dobrovoljnih davatelja krvi na području općine Čepin postupno opadao sve do minimalnog broja od 13 davatelja. Krešimir Klaić je ispred Gradskog društva Crvenog križa Osijek, zajedno s Maricom Perčić i pokojnim Nenadom Sablićem, započeo organizirati akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a koje je prepoznao i podržao općinski načelnik Dražen Tonkovac. Tako se od ljeta 2017. godine ove akcije organiziraju i provode u suradnji s Općinom Čepin. Općina Čepin bila je među prvim općinama koje su podržale ovakav način organiziranog darivanja krvi. Broj organiziranih akcija odmah se povećao na 4 akcije godišnje, a s vremenom je broj dobrovoljnih davatelja krvi narastao na 48 davatelja po akciji. Čak i u prvim danima pandemije koronavirusa, akciji se odazvalo 24 davatelja. Ono što je zanimljivo, osim mještana općine Čepin, akcijama u Čepinu odazivaju se i mještani okolnih općina.

Na akcijama održavanim prije same pandemije, za dobrovoljne davatelje krvi, članovi Udruge oženjenih muškaraca kuhali su grah za okrjepu, a potrebne namirnice osiguravala je Općina Čepin.

Od 01. travnja 2015. godine, nakon sastanka načelnika Dražena Tonkovca sa predstavnicima GPP-a Osijek, svi dobrovoljni davatelji krvi na području Općine Čepin koji imaju potreban broj dobrovoljnih davanja krvi (muški iznad 50, žene iznad 35), imaju osiguranu besplatnu mjesečnu kartu.

Današnjoj akciji odazvao se i načelnik Dražen Tonkovac, te nekoliko djelatnika općinske uprave.