U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom “(G)Astro Večer”.

Dobrodošli na (G)Astro Večer – jedinstveni događaj koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz svemir pod zvjezdanim nebom!

Gastro iskustvo: Uživat ćete u tradicionalnim specijalitetima pripremljenim s ljubavlju, a koji su inspirirani svemirom. Kulinarske kreacije zadovoljit će i najzahtjevnija nepca. Spremite se na kulinarsko putovanje kroz zvijezde!

Astronomsko otkrivanje: Za mlađe posjetitelje od i sve one koji se osjećaju mlado u srcu, od 16h do 18h organiziraju se razne kreativne radionice! Očekuje vas prilika da naučite kako gledati kroz teleskop, izradite svoj solarni sustav, sudjelujete u raznim astronomskim aktivnostima i još mnogo toga!

(G)Astro kviz: Vrijeme je za malo zabave i testiranje vašeg općeg znanja sa podpitanjima o svemiru!Sudjelujte u našem uzbudljivom kvizu, a za najbolje ekipe su osigurane bogate nagrade! Kviz počinje u 19:00h. Prijave za kviz će biti otvorene online, ali i na licu mjesta.

Predavanje “Što astronauti jedu u svemiru?”: Predavač Goran Nikolašević, je vrhunski stručnjak u području astronautike i svemirskih tehnologija, te predsjednik Udruge za astronautiku i svemirske tehnologije. Sa dugogodišnjim iskustvom u zrakoplovstvu i radom u kontroli letenja od 1986. godine Goran Nikolašević je stekao duboko razumijevanje svemirskih misija i izazova s kojima se susreću astronauti. Predavanje počinje u 20:30h.

Perzeidi – Kiša meteora: Na kraju večeri, kada padne mrak, svi će se okupiti na dekicama i zajedno pod zvjezdanim nebom uživati u čaroliji kiše meteora (Perzeida). Doživite neponovljiv trenutak koji vas može ostaviti bez daha!

Spoj gastronomije i astronomije nikada nije bio ovako intrigantan, stoga pozovite svoje prijatelje i obitelj da se pridruže ovoj spektakularnoj večeri pod zvjezdanim nebom.

Facebook događaj: www.facebook.com