Centar za kulturu Čepin uz pokroviteljstvo Općine Čepin je organizirao gostovanje Putujućeg kazališta iz Osijeka s predstavom \\\\\\\”ZVIJEZDA I NOSONJA\\\\\\\”. Predstave su za djecu besplatne i planiraju se organizirati i predstave za djecu u Beketincima i Čepinskim Martincima, te u depadansi doma za osobe s posebnim potrebama u Čepinu. Namjenjena osnovno školskoj djeci nižih razreda, predstava je oduševila mališane u interaktivnoj komunikaciji sa likovima iz predstave.


Predstave su prikazane:

14.04. :
10,00 h DV Zvončić
11,30 h OŠ M. Krleža
13,00 h OŠ M. Krleža

15.04. :
10,30 h OŠ V. Nazor
11,45 h PŠ Briješće

O predstavi Zvijezda i Nosonja
Lutkarska u kombinaciji sa živim glumcima – interaktivna, živog ritma, popraćena prekrasnom glazbom – namijenjena djeci od 3-10 godina, vrijeme trajanja 35-40 minuta. predstava je poučna, ima za cilj približiti djeci kazališnu umjetnost.

Kratak sadržaj
Priča o prijateljstvu psa Eugena (bankara Nosonje) i mačkice Serafine (pjevačke zvijezde), koje se na početku predstave prikazuje kao sukob dvoje susjeda. Eugen, teški radoholičar ne može prihvatiti blizinu svoje slavne susjede Serafine, koja za njega zavija poput sirene. Svaki njezin pokušaj sklapanja prijateljstva on odbija na ležeran način, te se povlači u svoj bankarski svijet. Njegovo neprijateljsko raspoloženje traje do trena kada u pitanje dolazi njegovo zdravlje.

On naglo oboli,a pomoć nema ni od koga,budući da živi životom vuka samotnjaka. Njegovo bolno jecanje čuje samo susjeda Serafina, te mu bez razmišljanja pruža pomoć. Iz mačje-psećeg sukoba, uz dječju pomoć rađa se veliko prijateljstvo. Posebnost likova potiče publiku na razmišljanje i pronalaženje rješenja, u svrhu dobrosusjedskih odnosa i suživota  urbane sredine. Glazba je važna komponenta ove predstave, u funkciji dramske radnje i kao zvučna kulisa. Predstava je namijenjena djeci od 3-10 godina. Traje četrdesetak minuta.

Kazališna družina \\\\\\\”Putujuće kazalište\\\\\\\” iz Osijeka odigrala je gore navedenu predstavu za djecu čepinskih škola i dječjeg vrtića. 14.04. gostovala je u DV Zvončić i OŠ M. Krleža, a 15. u OŠ V. Nazor i PŠ Briješće. Odaziv djece je bio izvanredan, kao i njihovo sudjelovanje tijekom cijele predstave. Bilo je veselo, a djeca su lutkama nudila niz zanimljivih i šaljivih rješenja u datim situacijama.