Kako bismo omogućili učenicima da na miru i bez stresa započnu novu školsku godinu Uprava GPP-a donijela je odluku da se u periodu od 1.-10. rujna, svi učenici mogu voziti u svim vozilima GPP-a i na svim linijama bez nadopunjene učeničke kartice za rujan.

Dovoljno je da prilikom ulaska u bilo koje vozilo GPP-a vozaču ili kontroloru pokažu učeničku karticu koju su koristili prošle školske godine (ne mora biti nadopunjena za rujan) ili zamolnicu GPP-a ovjerenu u školi ili potvrdu o upisu u srednju školu ili presliku svjedodžbe ili bilo što drugo čime mogu dokazati da su učenici.

U navedenom periodu učenici bi trebali nadopuniti svoje kartice za mjesec rujan.

Obavještavamo sve učenike koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz da ovo pravo mogu ostvariti samo na prodajnim mjestima GPP-a (Pothodnik, C. Hadrijana).

Sukladno prijedlogu Odluke MZOS, pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza i u ovoj školskoj godini ostvarivali bi učenici koji redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od mjesta prebivališta odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometara (svi učenici koji imaju prebivalište na području općine Čepin (naselja Čepin i Livana) i općine Erdut (naselje Bijelo Brdo), te dio učenika I i II zone grada Osijeka, koji ispunjavaju kriterije iz prijedloga Odluke MZOS).

Također, pravo na sufinanciranje 100% troškova mjesnog i međumjesnog javnog prijevoza u ovoj školskoj godini ostvarivali bi i redoviti učenici srednjih škola koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje kao i učenici koji su članovi kućanstva s područja oštećenih ili uništenih poplavom na području Vukovarsko – srijemske županije (općine Gunja, Drenovci i naselje Strošinci u općini Vrbanja).

Detaljnije upute o načinu ostvarivanja prava na sufinancirani prijevoz objavit ćemo na stranicama GPP-a i na našim prodajnim mjestima nakon što dobijemo upute iz MZOS.
Do tada molimo učenike koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz da pričekaju s kupovinom mjesečne karte za rujan kako ne bismo imali problema s povratima novca za sufinancirani dio. Očekujemo da će svi detalji biti definirani prije početka školske godine.

Svi ostali učenici koji nemaju pravo na sufinancirani prijevoz moći će svoje kartice nadopuniti i na prodajnim mjestima Tiska i Skripte ukoliko već posjeduju učeničku karticu. Ukoliko ne posjeduju karticu obavezni su doći na jedno od prodajnih mjesta GPP-a i sa sobom ponijeti zamolnicu ovjerenu od strane škole (obavezna fotografija na zamolnici).

GPP d.o.o.