“Iako ni Grad Osijek ni Osječko-baranjska županija za taj projekt nisu uložili ni jednu kunu, gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić “nacrtali” su se na otvaranju novog čepinskog vodovoda, koji Čepin konačno opskrbljuje zdravom i pitkom vodom. To nije pristojno”, rekli su na konferenciji za novinare predsjednik osječkog HDZ-a Tugomir Kuduz i Robert Periša, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Čepin.

Zoran Đurković, direktor Hrvatskih voda Osijek, naglasio je kako su za taj projekt, vrijedan 18 milijuna kuna, oko 90 posto sredstava izdvojile Hrvatske vode, a ostalih deset posto Općina Čepin i lokalno vodoopskrbno poduzeće. “Stoga izražavam nezadovoljstvo što je tako svečan i human čin, nedavno puštanje toga vodovoda u rad, protekao bez predstavnika Hrvatskih voda i resornog ministarstva”, naglasio je.

“Oko 198 milijuna kuna za gradnju nove zgrade Poljoprivrednog fakulteta, oko 845 milijuna za kapitalna ulaganja u osnovnom i srednjem školstvu, potpora izgradnji tvornice etanola u Osijeku… Zar su to primjeri nebrige HDZ-a za grad Osijek?”, kazao je Kuduz.

Glas Slavonije – Tomislav Levak