Lions club NCLC KUNA Osijek, u nedjelju 24. svibnja 2015. u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam “Kotrljaneri” organizirala je humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom “Biciklima za Zvono”.

U okviru ove manifestacije biciklisti Slavonije i Baranje su organizirano, u koloni, vozili na relaciji Osijek – Čepin – Bizovac – SOS Selo Ladimirevci – Valpovo – Belišće – Petrijevci – Osijek. Kao i u dosadašnjim biciklijadama, sudjelovalo je više od 150 biciklista iz Slavonije i Baranje, kao i iz ostalih dijelova Hrvatske.

Naime, riječ je o humanitarnoj akciji za Udrugu roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” iz Belišća. Ovom akcijom želimo prikupiti sredstva za kupnju prilagođene trake za hodanje za navedenu Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama “Zvono”. Traka za trčanja/hodanje će se koristiti u svakodnevnoj terapiji članova udruge “Zvono” u suradnji s fizioterapeutom – izjavili su organizatori.

Kotizacija koju su plaćali sudionici biciklijade je sadržavala okrjepu na okupljalištu, poklon organizatora, vožnju u organiziranoj koloni uz pratnju policije, Crvenoga križa, tehničkih vozila, ručak. Također omogućila je i kupovinu prilagođene trake za hodanje koja će djeci i mladima iz Udruge “Zvono” koristiti u svakodnevnim terapijama. Kupovina pet brdskih bicikala sa pripadajućom sigurnosnom opremom.

Udrugu djeca i mladi s poteškoćama u razvoju „Zvono“ Belišće osnovali su 2003. godine roditelji djece i mladih s poteškoćama u razvoju s području gradova Belišća i Valpova te prigradskih naselja. Cilj osnivanja bio je unapređenje života djece i mladih s poteškoćama u razvoju, pomoć njihovim roditeljima u uključivanju u sustav socijalne skrbi i odgojno-obrazovni proces, poboljšanje kvalitete življenja i zadovoljavanje radnih, kulturnih i obrazovnih potreba, razvoj socijalnih i drugih vještina, poticanje osamostaljivanja i zapošljavanja uz podršku, prevencija institucionalizacije te promicanje inkluzije.

Općina Čepin je pripremila osvježenje za sudionike biciklijade te financijski pomogla rad udruge roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” iz Belišća.

Pročitajte više na: http://lionsklub-kuna.hr/biciklijada i na: https://www.facebook.com/kotrljaneri