U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, lijepo je osjetiti duh zajedništva, koji se najbolje manifestira u humanitarnom i volonterskom radu. U akciji „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, koju provodi Udruga veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, odražava se taj duh zajedništva. Potreba i potražnja za zaštitnom opremom u doba epidemije velika je. To su prepoznali i članovi ove udruge od ranije poznate po svom humanitarnom radu, pa su i ovaj put pokazali svoju spremnost pomoći zajednici.

Udruga pomoću 3D printera izrađuje i sastavlja zaštitne vizire.

42 vizira donirali su i Općini Čepin. U ime Općine preuzeo ih je zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica. Viziri su zatim podijeljeni djelatnicama zaposlenim na projektu „Zaželi bolji život u Općini Čepin“, djelatnicima „Komunalac Čepin d.o.o.“, te djelatnicima Općine.
Ovo je samo jedna u nizu donacija izrađenih zaštitnih vizira. Naime, udruga je donirala vizire i Domu zdravlja Osijek, Općoj bolnici Zadar, Hitnoj medicinskoj službi Osijek, Ustanovi za zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju u kući “Kurina” Osijek, te Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije Thalassoterapia Crikvenica.

Općina Čepin ovim putem zahvaljuje Udruzi, te se nadamo da će potreba za ovom akcijom trajati što kraće.