Zalaganjem općinske uprave na čelu s općinskim načelnikom Draženom Tonkovcem, dvadeset naših sumještana (petnaest žena i pet muškaraca) koji su duži period evidentirani na Zavodu za zapošljavanje dobilo je posao kroz slijedeća tri mjeseca.

Od 25. kolovoza 2016.g. kroz poticajne mjere HZZ zaposlili smo 20 sumještana na poslovima javnog rada „Radom za zajednicu“. Općina Čepin na natječaju je izkazala potrebu za zapošljavanjem 50 osoba, ali samo njih 20 je ispunjavalo stroge kriterije; cilj ove mjere je integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti, te motivacija nezaposlenih na traženje posla.

Zaposlene osobe ostvarit će bruto plaću u iznosu od 3.120,00 Kn, a prijevoz do maksimalnih 400,00 Kn ukoliko ostvaruju uvjete. Radit će na poslovima zaštite okoliša, čišćenju divljih deponija, čišćenje i uređenje kanalske mreže i sl.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su iz EU fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2016. – 2020.

Ovom prigodom općina Čepin zahvaljuje se HZZ područnom uredu Osijek i njegovu predstojniku gospodinu Anti Barukčiću na dosadašnjoj uspješnoj poslovnoj suradnji i iskazanom razumijevanju.