Obavještavaju se svi zainteresirani poljoprivrednici za registraciju traktora i priključnih vozila na terenu, da će Centar za vozila Hrvatske, STP Autoreparatura Osijek, dana 11. i 12. svibnja 2021. godine, s početkom u 8:00 sati, u Čepinskim Martincima, na lokaciji: nogometno igralište NK Gibarac 95, Bizovačka ulica, vršiti tehnički pregled istih.

Danas je Svjetski dan umjetnosti.

Ovim povodom općinski načelnik Dražen Tonkovac i zamjenica Mateja Kalajžić posjetili su Likovnu udrugu Čepin. Tom prilikom načelnik Tonkovac i zamjenica Kalajžić razgovarali su s predsjednikom udruge Brankom Jalovičarem i članovima o aktivnostima i djelovanju Udruge, te u prostoriji koju udruga koristi razgledali djela u nastajanju, kao i ona dovršena.

Likovna udruga Čepin osnovana je 1. siječnja 2003. godine pod nazivom Likovna udruga Klas, na poticaj nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u likovnu umjetnost.

Udruga je specifična po svom pristupu, likovnim radionicama iz kojih je i sama nastala, te stalnom potrebom njezinih članova za upoznavanjem novih likovnih nazora i željom za znanjem. Svojom aktivnošću i sudjelovanjem na mnogobrojnim manifestacijama te njegovanjem likovne škole u Čepinu, udruga čini zaista dragocjenu oazu za sve zaljubljenike u likovnu umjetnost.

Od svog osnivanja Udruga organizira tradicionalnu međunarodnu likovnu koloniju u Čepinu sa pedesetak sudionika koja je ostavila prepoznatljiv trag na širem području, te je i sama sudjelovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama.
Općina Čepin dugi niz godina podržava rad ove udruge kroz financiranje projekata i programa koje provode udruge od interesa za opće dobro općine Čepin: tradicionalnu likovnu koloniju Čepin, te za likovne izložbe.

Članovi udruge aktivno sudjeluju i na općinskim manifestacijama: Čepinskim suncokretima, za koje su izradili prvo platno za pozornicu i Božićnom sajmu, gdje su pomogli pri uređivanju božićnih jaslica. Na ovim manifestacijama svake godine izlažu i svoje slike na štandovima.

Često poklanjaju svoje radove Općini Čepin u svrhu protokolarnih darova, sudjeluju u likovnim radionicama koje organizira Centar za kulturu Čepin, a svoje radove često daruju u različitim humanitarnim akcijama.

Brojne slike ove udruge ukrašavaju Općinske i društvene prostorije (Lovački dom, Stara Općina, Centar za kulturu Čepin, osnovne škole, dječji vrtić…)

Općina Čepin je ishodila građevinske dozvole za vodu i odvodnju i u postupku je ishođenja dozvole za rekonstrukciju prometnica u Naselju prijateljstva, a parcelizirano zemljište će ustupiti mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća. Predviđeno je da na prostoru Naselja prijateljstva bude izgrađeno 200 obiteljskih kuća, trg, trgovački centar i crkva.

Parcele u Naselju prijateljstva moći će se kupiti po iznimno povoljnim uvjetima, a Općina Čepin kupcima je osigurala i projekt obiteljske kuće kako bi olakšala postupak ishođenja građevinske dozvole. Kupcima parcele na raspolaganju je nekoliko tipova kuća (idejna rješenja su na fotografijama), među kojima mogu izabrati onu koja najviše odgovara njihovim potrebama. 

Svrha ovog upitnika je prikupiti podatke kako bi se utvrdio trenutni interes za kupnjom zemljišta u Naselju prijateljstva po povlaštenim uvjetima, te provela što bolja priprema projekta sukladno interesu mještana. 

Prikupljene podatke koristit će isključivo Općina Čepin za potrebe provedbe projekta rekonstrukcije infrastrukture i izgradnje novih objekata u Naselju prijateljstva.

Upitnik možete ispuniti ovdje: UPITNIK - Iskaz interesa a u nastavku vidjeti u galeriji fotografija izgled budućeg naselja.

IZJAVA O SUGLASNOSTI

Ispunjavanjem ovog upitnika, dajem Općini Čepin dopuštenje za transparentnu, poštenu, zakonitu, svrhovitu, nužnu, točnu, vremenski ograničenu, te sigurnu obradu osobnih podataka iz ovog upitnika.