U šestom ciklusu istraživanja Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Objavljivanjem rezultata Institut želi ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

U ovom se istraživanju proračunska transparentnost mjerila brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. To su:  izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018.; izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019.;  prijedlog proračuna za 2020.;  izglasani proračun za 2020. i proračunski vodič za građane za 2020.

Općina Čepin uredno objavljuje ove dokumente, te joj je i ove godine Institut za javne financije dodijelio maksimalan broj bodova: 5.