Jučer je u stranačkim prostorijama HSS-a u Čepinu održan sastanak asocijacije branitelja “Hrvatski sokol” OO HSS-a Čepin koji je sazvala v. d. predsjednica OO HSS-a Čepin Gordana Kalajžić.

Povod za sastankom bile su ostavke i istupanja iz stranke dosadašnjeg predsjednika asocijacije “Hrvatski sokol” Stjepana Čanga. Gordana Kalajžić zatražila je izvješće sa sastanka “Hrvatskog sokola” održanog 8. travnja, a podnijeli su ga članovi koji su bili nazočni sastanku.

Nakon kratke rasprave Kalajžić je za v.d. predsjednika “Hrvatskog sokola” imenovala Ivicu Vanđu.

Ivica Vanđa član je “Hrvatskog sokola” od samog osnutka asocijacije i aktivno je sudjelovao u svim njegovim aktivnostima, iako nije bio formalni član HSS-a. Nakon nedavnih događanja u čepinskom HSS-u Vanđa je odlučio i formalno pristupiti stranci u znak podrške politici koju na razini Općine provodi Dražen Tonkovac, te u znak podrške novom smjeru i ciljevima čepinskog ogranka HSS-a. Vanđa je samo jedan od dugogodišnjih simpatizera koji je promjene u čepinskom HSS-u prepoznao kao pravi trenutak za ozbiljnijim političkim angažmanom.

“Model “do 40” kojim je sastavljena lista HSS-a za čepinsko Općinsko vijeće osobno mi je jako dobar. Svi se moramo okrenuti budućnosti, projektima, a tko o tome više zna nego mladi ljudi, ljudi do 40 godina starosti. Na listi su visokoobrazovani, vrijedni i odgovorni ljudi, djeca najstarijih čepinskih HSS-ovih obitelji i djeca branitelja koja jako dobro poznaju svoje obiteljske tradicije, ali i domoljublje svojih očeva i majki. No, danas je vrijeme da domoljublje pokazujemo znanjem i poštenim radom, a mi kao braniteljska asocijacija “Hrvatski sokol” nastavit ćemo brinuti o svim čepinskim braniteljima te savjetima pomagati novim općinskim vijećnicima i vodstvu. Ni malo ne sumnjam da će HSS ponovno imati svoga načelnika i zamjenike, kao i čvrstu većinu u Općinskom vijeću. “Hrvatski sokol” će se aktivno uključiti u predizbornu kampanju i podržati naše mlade političare”, rekao je Ivica Vanđa.