Tijekom mjeseca prosinca sve do 07. siječnja 2014. godine u Knjižnici Centra za kulturu Čepin, u okviru izložbene djelatnosti, možete razgledati Izložbu radova Hrvoja Jankovića. Izloženi su drveni ukrasi sa zimskim i božićnim motivima koje smo ujedno iskoristili kao božićnu i novogodišnju dekoraciju našeg prostora.

U izložbene smo police pridodali slikovnice i knjige za djecu blagdanske i zimske tematike, a pano u prilaznom holu okitili kuglicama s mudrim i poticajnim mislima, kako bismo se svi, u duhu nadolazećih blagdana, ispunili ljubavlju i toplinom prema bližnjima i zajednici.

Hrvoje Janković rođen je 12. veljače 1982. godine u Osijeku. Osnovnu školu pohađao je u Čepinu, gdje počinju njegovi  osnovni koraci u maketarstvu, a vrlo brzo osvaja brojne nagrade te sudjeluje na svim važnijim natjecanjima na području tehničkog razvoja. Godine 2000. završava Elektrotehničku i prometnu školu Osijek, smjer tehničar za elektroniku. Čitavo vrijeme, uz redovni posao, bavi se maketarstvom te osmišljavanjem i izradom različitih inovacija na području tehnike, a poseban interes pokazuje na području maketarstva te privlači interes šire javnosti izradom drvenih ukrasa, suvenira i sl. Godine 2010. otvara vlastiti obrt, popularno nazvan FOS (fizički otisak svjetlosti) koji se bavi laserskim graviranjem i izrezivanjem na drvu, kamenu, staklu, plastici, koži i ostalim materijalima.

Iste godine osvaja drugo mjesto na natječaju za Suvenir grada Osijeka, izradom topa za serviranje rakije. Ove, kao i proteklih godina, posebno ga vesele nadolazeći blagdani gdje će uz pomoć do sada stečenih znanja i iskustava razvijati već postojeće ukrase, ali jednako tako i ideje za neke posve nove, još neviđene, kojima će opet pokušati spojiti sadašnjost i prošlost, kroz svevremeni materijal – drvo. Svoje će radove izložiti i na prvom čepinskom Božićnom sajmu.

Dodatne informacije o izlošcima mogu se dobiti na broj telefona: Hrvoje Janković: 0977 547 445