Jučer (17. rujna 2019.) u vijećnici Općine Čepin zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica potpisao je Ugovore o pružanju usluga izobrazno-informativnih aktivnosti s izvršiteljima usluga Alfa atest d.o.o. i Prospekt d.o.o.

Potpisivanju je nazočila i pročelnica Općine Vladislavci Tajana Habuš. Naime, Općina Čepin je u suradnji s Općinom Vladislavci, prijavila na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike projekt Provedbe programa Izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Vrijednost projekta iznosi 500.000,00 kn, s mogućnošću sufinanciranja 85% iznosa. Fond za zaštitu i energetsku učinkovitost donio je Odluku o financiranju za ovaj projekt, i odobren je iznos od 430.289,76 kn, te je 17. kolovoza 2018.  potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za isti.

Izobrazno-informativne aktivnosti koje će se provesti sukladno sklopljenim ugovorima jesu: izrada letaka, vodiča, plakati, slikovnice, bojanke za djecu, didaktičke igračke i oglasi u tiskanim medijima za potrebe provedbe projekta, zatim održavanje radionica za djecu, igrokazi, natjecanja u školama, javne tribine, izrada video spota, izrada specijalizirane web stranice, te usluga prijevoda na strani jezik.

Cilj je provedbe ovih aktivnosti doprijeti do širokog spektra društvenih skupina te ih informirati o važnosti provedbe ovog programa.

Ovaj projekt je i nastavak dobre suradnje s Općinom Vladislavci. Naime, Općina Vladislavci suvlasnik je s Općinom Čepin u komunalnom poduzeću Komunalac d.o.o., te suosnivač Javne vatrogasne postrojbe sa Općinom Čepin i Općinom Vuka.