U petak, 10. srpnja, u dvorištu DVD Beketinci u Beketincima, održana je promocija pete po redu zbirke pjesama pučkog pjesnika Josipa Štajmahera. Ovu zbirku pjesama naziva „Beketinci selo moje“ posvetio je Beketincima u kojima je proveo 22 godine svog života.

Na samom početku svečanosti Štajmaher je pozdravio sve goste, te zahvalio za pomoć pri izdavanju knjige općinskom načelniku Draženu Tonkovcu i Općini Čepin, te Agrobeketincima d.o.o. i gospodinu Zlatku Jelošeku.
Načelnik je pozdravio sve goste – pučke pjesnike, koji su se okupili na ovoj manifestaciji. „Drago mi je da je Josip Štajmaher izdao ovu petu zbirku pjesama.

Općina Čepin uvijek prati ovakve događaje i manifestacije, posebno kad se radi o kulturi, a i kad se radi o osobnom entuzijazmu kojeg imaju pučki pjesnici. Zahvaljujem mu što je knjigu posvetio Beketincima i sve što radi posvećuje Slavoniji. Zahvaljujem i svima koji su pomogli manifestaciju i materijalno i svojim radom.”

Gospodin Stanko Zdravčević pobliže je predstavio Josipa Štajmahera kao pučkog pjesnika, a potom je uslijedilo je čitanje pjesama iz nove zbirke pjesama „Beketinci selo moje“ te zbirke pjesama „Slavonijo kućo stara“.