Sve više korisnika počelo je koristiti pogodnosti tjelovježbe u , a na ruku nam idu i blaže mjere epidemiološke zaštite, koje korisnicima omogućavaju opuštenije i lakše razgibavanje i vježbanje. Naš Alen uvijek smišlja raznovrsne vježbe različitog intenziteta, stoga korisnici sami mogu zaključiti ako im je nešto prenaporno ili gube snagu. Jutarnjom tjelovježbom pripremamo starije stanovnike općine Čepin za ostatak dana, a uz bolje raspoloženje i razvoj zdravih navika stvaramo i bolju budućnost za naše korisnike.

Tako su nakon uhodavanja prvih par mjeseci, korisnici projekta Zajedno u zajednici općine Čepin počeli svladavati i malo zahtjevnije vježbe, a glavni razlog njihove uspješnosti (naravno uz našeg stručnog voditelja) leži upravo u vježbanju u grupi i poticaju kojega dobivaju kad rade s ljudima koji ih podržavaju i zajedno s njima pomiču granice.

U svemu tome se i pilates savršeno uklopio, koji se posebno dopao našim korisnicma, jer naša strpljiva voditeljica uvijek pronalazi nove vježbe u kojima se, uz neophodno razgibavanje, koriste i rekviziti poput pilates lopte i elastične trake.

U nastavku možete vidjeti raspored jutarnjih tjelovježbi i svih dnevnih aktivnosti:

PONEDJELJAK – Jutarnja tjelovježba od 9 do 10 sati; društvene igre (šah, Čovječe ne ljuti se, kartanje, jamb) od 10 do 11 sati; tjelesne aktivnosti poput aerobika, treninga stabilnosti trupa, vježbe disanja i ravnoteže od 11 do 12 sati,

UTORAK – Radionice ručnog rada,

SRIJEDA – Kreativne aktivnosti (slikanje, oslikavanje boca, izrada nakita…),

ČETVRTAK – Radionice ručnog rada,

PETAK – Jutarnja tjelovježba od 9 do 10 sati; društvene igre (šah, Čovječe ne ljuti se, kartanje, jamb) od 10 do 11 sati; tjelesne aktivnosti poput aerobika, treninga stabilnosti trupa, vježbe disanja i ravnoteže od 11 do 12 sati.