Povodom Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2016. godine, Knjižnica organizira Dan otvorenih vrata s mogućnošću besplatnog upisa za sve, pod sloganom: „Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno!“

kako bi osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknuli ne samo na razmišljanje o tome što Knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije Knjižnice kao mjesta na kojem svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima s ciljem od suradnika i prijatelja Knjižnice doznati što njima znači Knjižnica, što misle o ulozi Knjižnice u društvenom i gospodarskom razvoju općine, kakve bi još usluge željeli, što mogu učiniti da poboljšaju rad Knjižnice i slično.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na dan kada je 1960. godine Sabor NRH donio ukaz o proglašenju prvog Zakona o bibliotekama kojim su postavljeni pravni temelji za sustavni rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica, nositeljica razvoja pismenosti i obrazovanja i čuvarica hrvatske kulturne i znanstvene baštine.

Pozivamo Vas da se pridružite i postanete dio zajednice korisnika naše Knjižnice!

Marija Čačić, voditeljica Knjižnice