Uskoro kreće izgradnja Agroparka u Čepinu, projekta sufinanciranog u sklopu Urbane aglomeracije Osijek, susredstvima Europske unije u iznosu od 70%, dok je ostatak od 30% sufinanciran sredstvima Općine Čepin.

Ugovor o izvođenju radova izgradnje zgrade Agroparka potpisali su danas (ponedjeljak, 12. rujna) u općinskoj vijećnici Općine Čepin Općinski načelnik Dražen Tonkovac u ime Općine Čepin i direktor Boris Lovretić koji zastupa IVER d.o.o. iz Čepina.

Vrijednost radova izgradnje zgrade Agroparka koji čine predmet Ugovora iznosi sveukupno (s PDV-om) 3.824.032,44 kn. Izvođač se Ugovorom obvezao s izvođenjem radova započeti danom uvođenja u posao, a završiti izvođenje svih radova u roku 12 mjeseci.

Uz radove izgradnje, projektom Poslovna zgrada -Agropark obuhvaćeno je i opremanje Agroparka te ostali popratni troškovi.

Agropark će omogućiti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtnicima i poduzetnicima razvoj njihove djelatnosti kroz subvencionirani najam te će im se na taj način pružiti mogućnost za brže napredovanje i razvoj.

Poslovna zgrada Agroparka će sadržavati izložbeno-prodajni prostor gdje će se nalaziti štandovi, a sastoji se od 1 natkrivenog prostora od 211,32 m2, te dva zatvorena prostora – 15,89 m2 i 16,36 m2, sanitarnog čvora i skladišta. Ukupna površina iznosi 350 m2.