KUD Čepinski Martinci već tradicionalno  organizira 06.08.2016. od 18:00 sati „KUKURUZIJADU“ UZ FINANCIJSKU I ORGANIZACIJSKU POTPORU OPĆINE ČEPIN.

Manifestacija je to koja se odvija na otvorenom u samom središtu mjesta, glavni „glumac“ manifestacije je kukuruz, posjetiteljima se potpuno besplatno daruje degustacija kuhanog, pečenog kukuruza, proja, raznih kolača, kruhova, peciva, žganaca, kokica i svega što se može i zamisliti napraviti od kukuruznog brašna i kukuruza. Na taj način željeli smo privući veći broj posjetitelja, i upoznati ih s Čepinskim Martincima, kao i radom KUD-a. To se pokazalo dobrom odlukom jer evo iz godine u godinu ova manifestacija privlači sve više ljudi (prošle godine bilo je preko 1000 posjetitelja, što je jako velik broj za mjesto koje broji oko 650 žitelja). U gastronomskom dijelu može se uživati i u šaranu u rašljama, kobasicama, langošicama te domaćem grahu.

Za najmlađe tu će biti eko vrtuljak u košarama za kukuruz, te drvene puške na zrno kukuruza koje su u potpunost oduševile djecu prošle godine, jer su bili iznenađeni kako se dobro može zabaviti sa tako jednostavnom igračkom za koju ima municije na pretek.

U folklornom dijelu manifestacije koja počinje od 19.00 sati ove godine u goste nam dolaze
–    KUD Leopold, Osijek
–    KUD Donja Kupčina, Donja Kupčina
–    Semeljačke snaše
–    Gajdaši i samičari Kud-a Gorjanac, Gorjani
–    MKD Braća Miladinovci, Osijek

U zabavnom dijelu nakon folklornog programa (oko 20.30) za sve posjetitelje sviraju Tamburaški sastav KRISTALI.