Na 16. Sajmu lova, ribolova i turizma SALORI, koji se istodobno s 23. Sajmom automobila i prateće industrije MOTOMOBIL 2019. održava od 12. – 14. travnja 2019. u sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, Općinu Čepin, koja je jedan od sponzora ovog sajma, predstavljat će LD „Čepin“, LD „Jastreb“ Čepinski Martinci, LD „Zec“ Beketinci i LD „Prepelica“, te UŠRRVIBDR Čepin.

Ovaj Sajam na kojemu izlaže preko sto izlagača s temom lova, ribolova i turizma, Općina Čepin sponzorira upravo zbog podrške udrugama koje se na ovaj način predstavljaju izvan svoje općine. Lovačka društva i ribolovna udruga UŠRRVIBDR Čepin na Sajmu imaju priliku prezentirati svoj rad i trofeje, ali i lovišta, lovno bogatu općinu Čepin, a kroz sve to i razvoj ruralnog turizma općine. Lovačka društva, kao i ribolovne udruge, potiču ruralni turizam tako da ugošćuju lovce i ribolovce iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Sajam je i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti. Općina Čepin izradila je Program zaštite divljači unutar naselja.

Na području općine Čepin, koje je po svojim prirodnim osobinama  izuzetno pogodno za lov i lovno gospodarstvo, i na kojemu se nalaze dijelovi deset zajedničkih lovišta, lovstvom se bavi nekoliko lovačkih društava: LD „Čepin“, LD „Jastreb“ Čepinski Martinci, LD „Zec“ Beketinci i LD „Prepelica“.

Na ribnjaku pored utvrde Kolođvar, uz koji se nalazi i prekrasan prostor za piknike i boravak na otvorenom, ribolovom se bavi udruga UŠRRVIBDR Čepin.

Ove udruge financiraju se iz proračuna Općine Čepin kroz javni natječaj za zaštitu i spašavanje i kroz ruralni razvoj turizma.