Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije, temeljem članka 40. Odluke o mjerama potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije, dana 01. ožujka 2018.g., na web stranicama Osječko-baranjske županije objavilo je devet Javnih poziva za dodjelu potpora iz poljoprivrede i ruralnog razvoja, na koje se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva s područja Osječko-baranjske županije.

Objavljeni su slijedeći javni pozivi:

  1. Javni poziv za dodjelu potpora mladim poljoprivrednicima,
  2. Javni poziv za dodjelu potpora oštećenicima u slučaju elementarne nepogode,
  3. Javni poziv za dodjelu potpora za kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednim proizvodima,
  4. Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje tradicionalne proizvodnje i razvoj tržišta autohtonih proizvoda,
  5. Javni poziv za dodjelu potpora za istraživačke projekte u poljoprivredi,
  6. Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima u preradi poljoprivrednih proizvoda,
  7. Javni poziv za dodjelu potpora za promotivne mjere u korist poljoprivredne proizvodnje, i
  8. Javni poziv za dodjelu potpora za sudjelovanje u programima kvalitete i stvaranja robne marke poljoprivrednih proizvoda i
  9. Javni poziv za dodjelu potpora za uređenje ruralnog prostora.

Navedeni javni pozivi otvoreni su od 01.ožujka 2018.g. do utroška sredstava planiranih u Proračunu Osječko-baranjske županije, najkasnije do 01. prosinca 2018.g.

Obrazac zahtjeva i obrasci potrebnih izjava mogu se podići u Upravnom odjelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije ili na internetskim stranicama Županije, na linku http://www.obz.hr , te se isti s propisanom dokumentacijom dostavlja osobno ili na adresu Upravnog odijela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 1/II, 31000 Osijek, s naznakom za Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.