Nacionalni kviz za poticanje čitanja organizira se u okviru Mjeseca hrvatske knjige, namijenjen je mladim čitateljima, a provodi se on-line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Naslov i tema ovogodišnjeg kviza bila je „Pročitaj tri dnevnika i pobijedi“.

Mladi su čitatelji trebali pročitati 3 dnevnika: ‘Pobuna Pauline P.’ Sanje Polak, ‘Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu’ Damira Mađerića i ‘Gregov dnevnik: Rodrick rastura’ Jeffa Kinneya. Svaki čitatelj koji je točno riješio kviz ulazi u nagradno izvlačenje, a iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se po jedan pobijednik koji se natječe za glavnu nagradu – tablet računalo. Popis pobjednika u školskim i narodnim knjižnicama u Hrvatskoj (osim Zagreba) možete pogledati na: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=9795 Od narodnih knjižnica iz naše županije, zastupljene su Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku i naša knjižnica.

Ponosni na svoje mlade čitateljice koje su ove godine sudjelovale u nacionalnom kvizu, odlučili smo ih nagraditi besplatnom članarinom. Organizirali smo kratko druženje s njima, a za tu prigodu izradili smo i simboličnu potvrdu koju smo im uručili tijekom druženja. Kao glavni pobijednik, kojeg izabire organizator kviza, Knjižnice grada Zagreba, iz naše Knjižnice izabrana je Martina Majdiš. Martina se natječe za glavnu nagradu, a mi smo joj tom prigodom uz članarinu i potvrdu darovali i knjigu Milutina Mayera ‘Dolazak Hrvata’.

Uz ugodno druženje podijeljene su nagrade, izmjenjena su mišljenja o pročitanim dnevnicima, a pozdravili smo se uz obećanje o sudjelovanju na kvizu 2014. godine.

Prenosimo s CZK-Cepin.hr