Centar za kulturu, čija je adaptacija i izgradnja sufinancirana iz fonda INTERREG V-A HUNGARY-CROATIA CO-OPERATION PROGRAMME 2014-2020., od čega su bespovratna sredstva Europske unije iznosila 420.631,57 eura, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije odobrilo dodatnih 392.144,97 kn,  a uz sredstva odobrena samim projektom, Općina Čepin investirala još 2,5 milijuna kuna u sam objekt, dovršen je i svečano otvoren 22. veljače 2019.

Nakon dovršetka Centra za kulturu, koji se nalazi pored Osnovne škole Miroslav Krleža, nastavlja se uređenje centra Čepina.

Zbog velike vrijednosti projekta (predviđena je vrijednost radova u visini gotovo 1.500.000,00 kuna) uređenje samog centra odvijat će se u tri faze.

U prvoj fazi radit će se popločavanje ispred Centra za kulturu i novi ulaz u Osnovnu školu Miroslava Krleže. U utorak, 21. svibnja, zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica, u ime Općine Čepin s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao je Ugovor o sufinanciranju projekta „Sigurnije do škole“. Ovim ugovorom Ministarstvo se obvezuje sufinancirati projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 350.000,00 kuna. Cilj projekta je osigurati siguran i adekvatan ulaz u Osnovnu školu Miroslava Krleže, odnosno sigurniji odlazak djece u školu.