U srijedu, 15. srpnja 2020., Općinsko vijeće Općine Čepin na svojoj 26. sjednici jednoglasno je usvojilo Zaključak o prihvaćanju teksta prijedloga i davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o suradnji na provedbi projekta dogradnje nastavno – sportske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže, Čepin.

Inicijativa za izgradnju dvorane započela je 2010. godine., ali do realizacije projekta nije došlo do danas.

Općina Čepin je investitor: izradila je projektnu dokumentaciju, ishodila građevinsku dozvolu i proračunom za 2020. predvidjela sredstva. Predviđena vrijednost investicije je gotovo 33 milijuna kuna. Ukupna građevinska bruto površina planirane dvodijelne nastavno športske dvorane iznosi 3.238 m2, a neto površina 2.706 m2.

Općina kontinuirano ostvaruje dobru suradnju s Osječko-baranjskom županijom na nizu projekata, pa je tako suradnja dogovorena i za ovaj kapitalni projekt, nastavno – sportsku dvoranu.

Početkom lipnja Općina Čepin dobila je pismo namjere župana Osječko – baranjske županije Ivana Anušića o suradnji na realizaciji projekta izgradnje dvorane,  kojim župan iskazuje spremnost da Osječko-baranjska županija s Općinom Čepin sufinancira izgradnju ove investicije u jednakim omjerima, što znači da bi 50% ukupnih troškova izgradnje osigurala Županija, a 50 % Općina Čepin.

Također, od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili smo suglasnost na revidirani projekt. U završnoj fazi realizacije slijedi sklapanje ugovora o zajedničkom ulaganju sa Županijom te se očekuje početak izgradnje dvorane početkom iduće godine.

Nakon dovršetka dogradnje nastavno – sportske dvorane, uredit će se vlasnički odnosi između Osnovne škole Miroslava Krleže, Čepin, i Općine Čepin na način da budu suvlasnici u jednakim omjerima na dograđenoj dvorani.

Čišćenje površine dvorane bit će u nadležnosti Osnovne škole Miroslava Krleže, Osječko – baranjska županija i Općina Čepin će plaćati sve materijalne rashode, nužne za funkcioniranje dvorane u jednakim omjerima, a sama Općina Čepin preuzet će investicijsko održavanje dvorane.