Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje Noći knjige, i ove se godine ovom manifestacijom u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), kao i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

 

Noć knjige 2014. održat će se u više od 150 gradova i mjesta diljem Hrvatske, uključujući i Čepin, gdje se program odvija u našoj knjižnici od 16:00 do 21:00 sat.

Program započinjemo u 16:00 sati interaktivnim pričama Ivane Brlić-Mažuranić povodom 140.-e obljetnice rođenja jedne od najznačajnijih spisateljica za djecu. Učenici nižih razreda osnovne škole upoznat će se s književnim djelom Ivane Brlić-Mažuranić i slavenskom mitologijom, pogledat će crtane filmove snimljene po njezinim pričama i zaigrati interaktivne igre.

U 17:00 sati ćemo provesti radionicu „Pričosvijet“ uz pomoć istoimenih knjiga i pripadajućih karata. Namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole koji će na ovaj inovativan i kreativan način stvarati vlastite priče.

U 18:00 sati otvaramo izložbu građe iz našeg fonda „Glazba je zvonka radost“ kao uvod u glazbeno-plesna događanja koja slijede.

U 18:10 Udruga “Pozitivni i sretni” Čepin, pod vodstvom Marijana Jovičića, svojim glazbeno-plesnim performance-om “Facebook uživo!” pokazat će na koji način djeca u udruzi stječu nove vještine i upoznaju nove sadržaje kao temelj za sudjelovanje na kulturnoj sceni općenito. Tema Facebooka se nametnula kao provokacija i odgovor na loše korištenje društvene mreže bez pravog smisla i namjene.

Od 19:00 do 20:00 sati nudimo mogućnost besplatnog upisa u Knjižnicu.

Program završavamo jednosatnim koncertom pjevačke skupine i tamburaškog orkestra Glazbene udruge „Preludij“ iz Čepina, u 20:00 sati. Udruga je osnovana u jesen 2012. u svrhu obrazovanja mladih kroz sviranje tamburaških instrumenata u orkestru i zborskom pjevanju. Orkestar i zbor nastupaju zajedno, ali i odvojeno. Udruga okuplja oko 30-ak pjevača i instrumentalista. Voditeljica zbora je Matea Tomas, a voditelj udruge i učitelj tambure Ivan Draženović. Na repertoaru su im: tamburaške orkestralne skladbe, klasične skladbe, filmska glazba, obrade pop i rock djela i dr…Tijekom Noći knjige u knjižnici uživat ćemo slušajući : Valcer no.2 D. Šostakoviča, potpuri pjesama grupe ABBA, glazbu iz filmova : Redovnice nastupaju, Dobar loš zao, Most na rijeci Kwaii, Titanic, Sedmorica veličanstvenih, Top gun… te druga popularna djela klasične i zabavne glazbe …Zvuči kao najbolja pozivnica za program koji nikako ne treba propustiti. Stoga svakako iskoristite mogućnost koju vam nudimo!

Kako se ovom manifestacijom afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva, ali i kulture općenito, svi ste dobrodošli u knjižnicu!

Kako je bilo na prošlogodišnjoj Noći knjige možete se podsjetiti ovdje: http://www.czk-cepin.hr/index.php?option=com_content&;view=article&id=264:prva-no-knjige-u-epinu&catid=47:izdvojene-vijesti, a sve o Noći knjige pogledajte na: www.nocknjige.hr