U ponedjeljak je započela nova nastavna godina. Općinski načelnik Dražen Tonkovac, zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica i predsjednik Općinskog vijeća Robert Periša posjetili su osnovnu školu Miroslav Krleža kako bi pozdravili učenike i nastavnike, porazgovarali s njima i poželjeli im puno uspjeha u novoj školskoj godini i novim izazovima koje ona donosi.

Sredstva za nabavu udžbenika za sve učenike osnovnih škola za školsku godinu 2019./2020. osigurana su u proračunu Republike Hrvatske, pa su svi učenici udžbenike dobili na početku nastavne godine.

Općina Čepin je za školsku godinu 2019./2020. osigurala sredstva za kupnju dodatnih nastavnih materijala (bilježnice, radne bilježnice, likovne mape, kutije s radnim materijalima) za sve učenike osnovnih škola, uključujući obvezne i izborne predmete, koje su također učenici dobili prvi dan nastavne godine. Za ovu svrhu u proračunu je osigurano više od 300.000,00 kuna.

Općina Čepin kao i svake godine sufinancira i prijevoz učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima.

U sklopu projekta „Školski obrok za sve“ i dalje su osigurani besplatni školski obroci za svu djecu, a koji sufinanciraju Europska unija, Osječko-baranjska županija i Općina Čepin.

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola, te njihovim nastavnicima žele uspješnu i ovu školsku godinu!