Na Hrvatskom je domu u Čepinu, sagrađenom prije 17 godina, unatrag nekoliko godina izvedeno više većih zahvata: obnovljena je sala i kuhinja, osposobljeno je grijanje koje nije radilo od same izgradnje doma, te je promijenjeno krovište koje je prokišnjavalo zbog loše izvedenih radova. Pri kraju je rekonstrukcija prilaznog platoa i stubišta na ulazu u objekt, pločice su se, naime, zbog izbijanja vlage podizale i odljepljivale jer nije građeno u skladu s pravilima struke, kao i ostatak zgrade.

Osim ovih građevinskih zahvata nabavljena je i nova i funkcionalnija oprema sadržana od metalnih&tapeciranih stolica koje se u slučaju potrebe mogu funkcionalno složiti jedna u drugu, te stolovi s metalnim nogama koji će biti sposobni izdržati česta preslagivanja, a mogu se i podešavati po visini. Za ovu nabavu je izdvojeno 120.000 kuna, a troškove u cijelosti pokriva Općina Čepin, kaže Dražen Tonkovac, općinski načelnik.

Dodaje kako se nakon uređenja ulaza nastavlja s energetsku obnovu pročelja i krovišta zgrade Općine, Hrvatskog doma i Doma DVD-a.