Orijentirati se u Čepinu odnedavno je mnogo lakše jer je općinsko Poglavarstvo financiralo postavljanje ploča s nazivima ulica na svim raskrižjima glavnih sa sporednim ulicama. Također, postavljene su i nove ploče s natpisima ulica na kućama jer su mnoge nedostajale, odnosno bile stare i jedva čitljive. Dio je to “šminkanja” Čepina uoči proslave 750. obljetnice mjesta.

Uz to, u proteklih desetak dana napravljena su dva velika parkirališta – ispred Policijske postaje Čepin u Strossmayerovoj ulici te ispred crkve Svetog Duha. Načelnik Općine, dr. Dražen Arnold kaže kako je time realiziran dio obećanja Čepincima da će njihovo mjesto ove godine zablistati.

Nema više blata ispred Policijske postaje u Ulici kralja Zvonimira jer smo na prostoru “divljeg” parkirališta zasadili zelenilo i ukrasno bilje, a ozelenjen je i prostor ispred ljekarne. Također, tražili smo od vlasnika poslovnih prostora u središtu Čepina da urede parkirališni prostor ispred lokala. Za to smo im dali rok do 1. svibnja jer ne želimo da mještani hodaju po blatu i da se ono vozilima iznosi na glavnu cestu. Očekujemo da će te površine biti asfaltirane ili na njih postavljena betonska galanterija, kaže Arnold.

Dodaje kako upravo počinje gradnja parkirališta kod zgrade pošte, a uskoro će biti asfaltirani i dijelovi dvije ulice – Kralja Zvonimira u starom dijelu Čepina i u Ulici Josipa bana Jelačića. Također u sljedećih petnaestak dana počinje rekonstrukcija staze u Ulici kralja Zvonimira od Ulice Vukovara do kraja starog dijela Čepina u dužini od dva kilometra, te uređenje još jednog parkirališta ispred crkve Presvetog Trojstva.

To je samo dio posla planiranog za ovaj mjesec, a u uređenju nismo zapostavili ni druga mjesta koja pripadaju općini Čepin. Tako smo upravo završili gradnju 450 metara duge pješačke staze u Beketincima kako bi mještanima omogućili sigurniji prolazak iz jednog dijela sela u drugi. Ta investicija vrijedna je 110.000 kuna i njome smo riješili problem sigurnosti pješaka koji je bio izrazito velik, posebice sada kada kroz Beketince prolaze brojni kamioni prevozeći građevinski materijal do trase koridora 5C. Također, ovih dana počet će gradnja pola kilometra staze između Grabika i Čepinskih Martinaca, zaključio je Arnold.