Čepinu je neophodna knjižnica primjerena 21. stoljeću i njeni djelatnici se svim silama trude privući što veći broj korisnika i pružiti im usluge kakve se i očekuju u suvremenoj narodnoj knjižnici. Unazad nekoliko godina dogodili su se značajni pomaci: prošlih godina uredili smo Dječji odjel i opremili ga modernim namještajem, te sanirali krovište.

Centar za kulturu Čepin natjecao se za sredstva Ministarstva kulture RH u 2015. godini za uređenje i opremanje prostora Knjižnice. Ministarstvo je i ovaj put (kao i proteklih nekoliko godina) prepoznalo značaj ovog projekta i odobrilo sredstva u iznosu od 300.000,00 Kn za investicije i opremanje, te je još dodatno 10.000,00 Kn za nabavku informatičke opreme, kao i 20.000,00 Kn za nabavku knjižne i ne knjižne građe.

Općina Čepin poduprijet  će ovaj projekt plaćanjem izrade projektne dokumentacije i provođenjem stručnog nadzora (tvrtka BP Consalting iz Čepina), te provođenjem i plaćanjem troškova javne nabave, ujedno je Općina osigurala 20.000,00 Kn za nabavku novih knjiga u knjižnici.

Nadamo se da ćemo i slijedeće godine uz potporu nadležnih učiniti još jedan korak prema zadanom cilju; Da čepinska knjižnica postane „treći prostor“ svojih korisnika, prostor u kojem će se ugodno osjećati i uvijek iznova vraćati, a djelatnici knjižnice nastojat će pažljivo osluškivati potrebe svojih korisnika i prilagođavati im se.

Prenosimo s czk-cepin.hr