Upravo zbog višegodišnjeg problema nedovoljnog smještajnog kapaciteta, Općina Čepin otkupila je zgradu Dječjeg vrtića Zvončić od Grada Osijeka, te se odmah krenulo u veliki projekt rekonstrukcije i nadogradnje, zbog proširenja kapaciteta. Vrtić će biti gotovo u potpunosti energetski neovisan, povećat će se i standard zahvaljujući, između ostalog, i većem prostoru koji će značiti i manje grupe. Općini Čepin je za ovaj projekt odobreno je 14.688.000 kuna (1.949.000,00 eur) za nadogradnju i opremanje DV Zvončić kroz bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

No, dok projekt ne bude u potpunosti realiziran, Općina Čepin djeci s područja općine Čepin koja su na listi čekanja u DV Zvončić Čepin, sufinancira boravak u dječjim vrtićima i obrtima za čuvanje djece izvan područja Općine Čepin.

Obavještavaju se roditelji, samohrani roditelji odnosno skrbnici s prebivalištem na području općine Čepin čija su djeca na listi čekanja, da, ukoliko upišu djecu u dječji vrtić ili obrt za čuvanje djece izvan područja Općine Čepin, mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na predmetno sufinanciranje.

Po odobrenom zahtjevu Općina Čepin sufinancirati će troškove boravka djece s prebivalištem na području općine Čepin u dječjim vrtićima i obrtima za čuvanje djece izvan područja općine Čepin (na području Osječko-baranjske županije) u iznosu od 67,00 eur mjesečno po djetetu, a ostatak do pune cijene snositi će korisnici usluga.