Obilježavanje Dana Općine Čepin započelo je u petak, 14. lipnja u 10:30 sati paljenjem svijeća na grobovima poginulih branitelja na mjesnom groblju u Čepinskim Martincima, a zatim je svečano otkriven novi Spomenik palim braniteljima na Trgu palih branitelja, također  u Čepinskim Martincima. Ovaj spomenik podignut je u partnerstvu Općine Čepin i Udruge veterana vojne policije, a sufinanciralo ga je Ministarstvo branitelja, u iznosu 30.000,00 kuna.

Svečanom događaju prisustvovali su članovi obitelji poginulih branitelja, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanik ministra branitelja Antun Blažević, zamjenik načelnika Policijske uprave Osječko-baranjske Darijo Premec, članovi Udruge veterana vojne policije s predsjednikom Stipom Modrićem, te općinski načelnik Dražen Tonkovac sa zamjenicima i mještani.

Proslava Dana Općine nastavila se svečanim prijmom u Općini Čepin, gdje se općinski načelnik Dražen Tonkovac u pozdravnom govoru osvrnuo na sve projekte realizirane u prošloj godini, te najavio nadolazeće projekte.

Općinska priznanja najboljim učenicima osnovnih škola Čepina dobili su: Tea Petrović (OŠ Vladimir Nazor) i Ivona Arambašić (OŠ Miroslava Krleže), a priznanja zaslužnima uručena su Ljubici Tomašić-Pavić, Emilu Šoti i Ranku Bartuloviću iz Staklo-Doma d.o.o. za proizvodnju i trgovinu u Livani i udrugama.

Potom su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj SAFU Tomislav Petric i dožupan Goran Ivanović u svom obraćanju pohvalili rad i napore Općinske uprave, te ohrabrili cijelu Općinsku upravu da nastavi s ovakvim radom, jer svih sufinanciranja projekata ne bi bilo da projekti nisu kvalitetni, dobro napravljeni i kontinuirano prijavljivani na natječaje. Samo sinergijom svih – načelnika i zamjenika, općinske uprave, općinskog vijeća, županije osječko-baranjske i županijskih institucija i ministarstava, moguć je napredak i time vraćanje optimizma u lokalnu zajednicu.

U nedjelju, 16.lipnja, tradicionalno, svečana procesija u kojoj su sudjelovali predstavnici Općine, Općinskog vijeća, DVD Čepin, KUD I.K. Adamović i mještani, krenula je prema župnoj crkvi Presvetog Trojstva, gdje je u 10:00 sati održana svečana sveta misa. Svetu misu predvodio vlč. Đuro Zrakić, i njome je završena svečanost obilježavanja još jednog Dana Općine Čepin.